lördag 24 augusti 2013

Bilden

Så kom det en bild då...på sk. "strays"..i min hjärna är en "stray" en hund som vandrat iväg och hittats av hundfångaren eller någon annan för att tas till poundet.
Men de här små.......Strays?
8 små knytten 7-8 veckor gamla, har de vandrat iväg på egen hand och dessutom i grupp är det en bedrift.
Klart någon tröttnat och dumpat dom. Poundet har satt upp att de har 6 dagar..
Likadant var det före jul en hel kull kom in små svarta knytten som såg ut att vara labradorblandningar, det var en större kull än den här men på några dagar var alla bortadopterade.
Det kändes inte så kul när man med stor sannorlikhet kan säga att flera av de små blev en sista minuten julklapp till någon.
Poundet ( det kommunala hundstallet) har ingen koll, här görs inga intervjuer  eller hembesök.
Det är upp till den som vill att lösa en hundlicens, som du kan köpa på postkontoret, gå till poundet och lösa ut en liten. Billig julklapp blir det.
Risken är också att valparna ovaccinerade som de ofta är när de kommer in så här hinner bli sjuka .
Pounden lämnar ut både valpar och vuxna hundar till vem som utan kastrering och allt bara fortsätter som i ett evighetshjul.
På riksnyheterna lyftes problemet med alla dumpade valpar då före jul, de valpar som inte hunnit bli någons julklapp och alla valpar efter jul som människor bara ville bli av med och det fanns inte plats någonstans..alla frivilligorganisationer  jobbade på för högtryck och gör fortfarande.

Därför känns det tryggt när något rescue( frivilligorganisation) räcker upp handen och plockar in valparna.
Dessa små kom in till Dog Rescue Coolronan. Här blir de väl omhändertagna, vaccinerade. Man jobbar på att hitta hem med intervjuer och hembesök och det ställs krav på de nya ägarna om kastrering. Om valparna blir kvar efter 6 månaders ålder kastrerar de innan de flyttar från DRC.
Det känns tryggt!
Men så växer valparna och söker hem, ju äldre de blir behöver de som alla andra valpar få finna sina familjer. Det som behövs för att inte alla hundar som kommer in i pounden ska avlivas är plats på rescuecentren. Här försöker vi med er hjälp att göra en lite skillnad.

Så här kommer dom nu Flash och Jester, två av valparna från bilden ovan. ..


De har varit trygga på DRC, de har fått all den vård de behöver men behöver gå vidare ut i livet nu.
De är ca 8 månader, de behöver få finna sina familjer.
De känns trygga och stabila, trevliga valpar är det.
Flash och Jester kommer att bli riktiga alrounders för dig som vill vara aktiv, som söker en härlig kompis att följa dig i vått och torrt.
Flyttar de gör det plats för någon annan att få chans till liv.

Jag vet att många där ute är lite fundersamma på att ta en hund "direkt från ett rescue " men flera av oss som hållit på några år med det, gör det gärna igen och igen, det är en otroligt underbar resa att få vara med om hundens utveckling, de har alla olika behov och bakgrund.
Flera av oss som jourar hundar tycker det är underbart detta att kunna ge en hjälpande hand och ge en hund en första start i väntan på sin alldeles egna familj.
Välkommen att vara med som en del i kretsloppet.
Läs mer om hur du kan hjälpa på hemsidan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade