torsdag 22 augusti 2013

Så kom dom inte då..

Det är en märklig världsordning kan jag tycka när flygbolagen inte prioriterar djur framför bagage och annan frakt!
Tobyboy  och Sheba hade blivit veterinärbesiktigade av en " Department Vet"  Intratrade certifikat stämplat och klart, rabies vaccination ok , pass ok, chip ok och så bär de av då tidig morgon de närmare 25 milen på slingriga vägar ned till Dublin för att checka in hundarna.

Maggie från Dogs Aid kör dit burar, burar som vi tagit med oss ned som specialbagage då vi var nere sist.

Incheckningen gick helt utan anmärkning och hundarna körs upp i den lagerlokal där de får vänta i några timmar innan det är dags att lastas ombord för flygningen till Stockholm.
Vi hör ingenting så alla är glada och nöjda, alla är på väg. Maureen tillbaka mot Sligo och adoptörer på väg till Arlanda.

Dags för avgång, hundarna körs ut på plattan för att lastas ombord. Då och först då inser man att passagerarna har för mycket bagage.. hundarna får inte plats!!

Klockan 14.05 kommer samtalet från Dublin, hundarna kommer inte med!!

Det är  inte så att vi inte bokad den här frakten långt i förväg, det är inte så att vi inte betalar, att flyga två hundar kostar i runda svängar 750 euro.

Maggie från Dogs Aid förbarmar sig igen och åker och hämtar dom.

Så då kom dom inte Sheeba och TobyBoy till sina familjer. Ingen hade plats att hålla dom eller plats men inte skjutshjälp så i dag får de åka tillbaka upp till Sligo för att också de komma i landtransporten i september. Det är så trist, så trist...

Jag kan inte för mitt liv förstå prioriteringsordningen SAS ägnar sig åt! Levande frakt borde gå före döda ting men ordningen är först bagage, sedan annan frakt och sist djur..??

Nu har vi bokat ett nytt flyg på tisdag år Flash och Pumkin så får vi se, vi håller alla tummar och tår att det går vägen denna gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade