onsdag 17 oktober 2012

Cara Rescue Dogs

Vi har tur att det finns så starka krafter i Irland som jobbar för hundarnas bästa. Annars hade nog sitvationen varit helt ogreppbar...nu är den bara nästan det..
 We are lucky that there are strong forces in Ireland working for the benefit of the dogs. Otherwise the situation would have been totaly elusive, now it´s just almost that..

En av dessa krafter är en i förhållande ganska  nystartad organisation som startade upp i oktober 2011 av ett gäng tjejer som i och för sig jobbat på länge på andra sätt och kämpat för hundarna men nu, nu var det dax att göra det officiellt i en egen organisation.

 Lorraine McEvoy, Karla Mitchell, Lorna Dunne och Denise Quinn startade upp Cara Rescue.
Man  har ett litet hemtrevligt center i Portlaois . Här jobbas det för varje enskild hund som kommer in genom grindarna. 3 boxar finns det och så ett hus som kan användas som isolering för sjuka hundar. Det huset får allt som oftast agera valphus.
Resten av gänget verkar mest hänga i det lilla köket..eller så kan man få bo i jourhem i väntan på en alldeles egen familj...
Så väller dom in då...från den vackra Irländska landsbygden,

 diket eller vägkanten , här är dom men först kartongen..dumpad på en gammal  övergiven gårdsyta..
Tur för valparna så hittade en bonde kartongen och hela gänget ,alla 7 fick åka till Cara...
 
 
.....men visst hade man hittat en kartong med valpar på nästan samma plats tidigare också...
 
Cara som alla rescues på irland  jobbar på så hårt de bara kan och har ändå alltid en ständig kö och får säga nej till så många...
Fler kartongbarn...
Vi kan hålla på att klistra in kartongbarn hela kvällen visst är det galet!
På Cara blir de väl omhändertagna..med värme, tjejerna på Cara har verkligen stor plats i sina hjärtan för hundarna, men också med professionalitet,här finns också den nödvändiga kunskapen.
 
Cara tar inte bara hand om kartongbarn utan tar också hand om vuxna hundar, " strays" men också de som har oturen att bli kvar i poundet.
De som ingen frågar efter som bara blir där dag efter dag och man riktigt ser hur hoppet slocknar i hundarnas ögon. Här kan också Cara rycka in .
Cara jobbar i första hand mot Laois Pound.
 
Som den här lille mannen som bara blev kvar för att ingen kom.....Milo, en härlig liten kille...

Som ni förstår och som vi alltid säger är det inte gratis att ta hand om dessa nobodys dogs, tjejerna på Cara har andra jobb förståss, i den mån man kan finna jobb i Irland och sen driver man detta fantastiska arbete för hundarna.

Här får de den allra bästa vård och omtanke.

Vi vill gärna stödja dom i detta och hoppas att du vill hjälpa oss. Den gåvoinsamling vi nu gör för september och oktober kommer att gå ned till Cara rescue Dogs inklusive vad nu loppisen ger..

Hitintills 1370 kronor visst kan vi så mycket mer! Visst har du en 50 lapp du gärna skänker.
BG 887 -9777 Gör det direkt innan du stänger locket på datorn..!

Dessutom efterfrågas hållbara leksaker, hundjackor , filtar etc att bädda med.
 Allt sånt kan vi skicka ned i nästa landtransport.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade