lördag 29 november 2014

The black dogs!

Vad är det med färgen svart? Är svart en färg?

Det är känt värden över att svarta hundar är de som blir lämnade kvar i pounden/sheltren,det är de hundar som sist blir valda. De är överrepresenterade på avlivningslistorna, de är svarta.
De har inte nån söt fläck över ögat, inte nåt specifikt  mönster i sin päls, inte nåt som för ögat sticker ut.

De är svarta.

Nu har vi dom här några svarta, och inte minsta intresse!
Några helt underbara själar, helt fantastiska små liv, med allt att ge, rätt människa. Några svarta som vi, som lärt känna dom, imponerats av och som verkligen sticker ut som de fantastiska personligheter de är.

Underbara älskade svarta små fyrbeningar!

Botte (Bozo). Inte kullens ledare men det gör inget för Botte gör precis som han vill ändå. Klassens clown, Snabbaste hjärnan och fötterna. Energisk till tusen med en svans som viftar hela tiden fort fort. Gillar att använda näsan.
Erik (Sooty) den vänligaste själ jag mött. Allt igenom enkel, glad, godmodig, tycker om allt o alla, vill så väl. 
Bästa kompisen helt enkelt! 

Soya en helt underbar liten tjej, social och trevlig på alla sätt och vis och dessutom kattvan, en  underbar liten tjej! Mjuk och harmonisk,gillar att vara nära.

Mac en helt underbar kille lugn och trygg och med så mycket kärlek att ge! Mac är svår att släppa om man ger sig tid att träffa honom!
Diesel finaste killen i byn en helt underbar kille.
Lana, en helt underbar snabbtänkt signalkänslig tjej som kommer att bli en dröm för rätt människa!

Så nu har vi presenterat dom våra alldeles egna underbara älskade svarta barn.
Var finns deras hem?

Är svart en färg?

3 kommentarer:

  1. Svart som är den finaste färgen!
    Jag har två svarta hundar och deras glänsande svarta sammetspälsar i kombination med deras fina bruna trofasta ögon är det finaste jag vet!

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Några år senare (2019). Jag har själv ägt en svart cocker och tycker att svarta hundar är jättefina. Kände inte till det här problemet förut men köpte en hundkalender med enbart svarta rescuehundar förra året och fick då upp ögonen för det. Ska tänka på det om det blir aktuellt med någon mer hund i mitt liv. Jag vet att i vissa kulturer anses svarta hundar vara mer farliga/dåliga. Fler har varit rädda för min svarta hund än min andra som var ljus. Dags att ändra på den attityden. Vet inte om det finns redan men annars så föreslår jag en "Svarta hundars dag" eller liknande.

    SvaraRadera

Bloggintresserade