söndag 14 april 2013

ZINGO

Han har varit med oss länge nu finaste killen!
Han kom till Sverige redan till midsommar 2012 !
Det verkar vara så med vissa hundar att de bara blir kvar i jour helt enkelt, varför är svårt att veta.
Vi tänker berätta lite mer om honom, inte bara det att han är en mysig och trevlig kille som älskar kel och gos och sina människor utan ge honom en bakgrund, i hopp om att någon ska se honom och ge honom ett hem.
han är den finaste lilla raggsockan.

Zingo var inte i det bästa skick då han hittades. Han hade blivit utslängd ur en bil i farten och hittades och togs omhand av Cara Rescue. Visst ser han ut som en gammal bruten man på bilderna.

Det är därför vi skriver om honom att han ska bo lite lantligt. Zingo är fortfarande rädd för bilar,och har det svårt i trafiken, inte så konstigt kanske med tanke på vad han varit med om.
Förra sommaren mötte vi den här killen på Cara Rescue en go och glad kille i full sving!
Vilken förvandling! 
Nu är det en glad kille, en unghund vi ser!
Zingo ser stor ut på bild men han är en rätt liten kille med sina 58 cm..här med  buskompisen,en Jack Russel.


Zingo var älskad på Cara Rescue men det är svårt att hitta bra hem till lurchers på Irland mest för att det
finns så många som behöver hem.
Frågan ställdes om Zingo skulle få prova lyckan i Sverige. Till midsommar blev det dags att resa. Det blev ett känslofyllt avsked.
Nu finns Zingo i en jourfamilj i Stockholmsområdet i väntan på att också han ska få en egen familj som älskar  honom. I jourhemmet har Zingo flera hundkompisar  och lever livets glada dagar, men inget går upp mot en egen familj.

                 Lilla vita tjejen här Poppy mäter bara 50 cm i manken och söker också hon sin familj.
Så här skriver jourfamiljen om honom nu:

Zingo är nu redo för en alldeles egen familj! Han är en mycket trevlig raggig lurcher 58 cm i manken.Zingo tycker om alla människor och är i stort behov av kramar och soffmys, att få vara nära sin människa är viktigt för honom. Han bor tillsammans med flera andra hundar, både stora och små . Zingo lämnas ensam en kort stund dagligen (tillsammans med annan hund) utan problem och är helt rumsren.Han älskar springa-fort-lekar och gärna med ett fång leksaker i munnen. Zingo föredrar landet och skogen framför koppelpromenader i staden .Så ett hem lite mer lantligt vore idealiskt för Zingo och han bor allt helst med en tik.

Kan du ge den här killen ett hem maila friendsforevernu@gmail.com eller  alovdahl7@hotmail.com
Kontaktperson är Anki 070/4099070


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bloggintresserade